top of page

Dat is Toon-

aangevend

Over CCH

CCH BV – Christiaens Carrosserie Hydrauliek BV – werd in 2001 opgericht door Toon Christiaens en zijn vrouw Els. CCH is gevestigd in Halsteren op een strategische locatie tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het personeelsbestand groeide in de afgelopen jaren van twee vakkundige monteurs naar een team van twintig ervaren medewerkers. CCH biedt klanten een totaalconcept voor de opbouw van – vaak zeer gespecialiseerde – zware bedrijfswagens. Naast de engineering staat CCH ook garant voor onderhoud, reparaties en keuringen van autolaadkranen. Toon Christiaens zag al in een vroeg stadium de voordelen van 3D engineering. Zeer gedetailleerde 3D engineering was een belangrijke factor voor de constante groei van CCH in de afgelopen jaren. CCH werkt samen met een netwerk van zeer gespecialiseerde partnerbedrijven.

De klanten van CCH zijn specialisten in de transportbranche die vaak exact weten hoe een voertuig moet worden samengesteld. Tijdens het verkoopproces gebruikt CCH al 3D tekeningen om te controleren of de wensen van de klant ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. In dat stadium wordt ook contact opgenomen met de leverancier van de truck om alle technische details af te stemmen.

 

Op basis van de gegevens wordt ook al in een vroeg stadium bepaald of het voertuig aan alle wettelijke regels over maten en gewichten kan voldoen. Op die manier kan vooraf de juiste voertuigconfiguratie worden bepaald zonder onaangename, vaak kostbare verrassingen achteraf. Na de aankoop volgt een fase van detail engineering en werkvoorbereiding. Ook in die fase worden de details met de klant besproken om er zeker van te zijn, dat de wensen van de klant in het ontwerp zijn verwerkt.

Image by Studio Republic

Na de goedkeuring van de tekening start de productiefase en het besteltraject voor de onderdelen. In die fase is het belangrijk om te zorgen, dat alle werkzaamheden en bestelling synchroon lopen met de leverdatum van het truckchassis. De werkzaamheden worden uitgevoerd via een strakke weekplanning. In week één worden alle onderdelen op het chassis gepast en kan de klant komen kijken of alle details in overeenstemming zijn met de wensen.

Werkwijze CCH

Ontwerp in beeld
64-Tielbeke_A3A3282.jpg
XXRN4703.JPG

In de tweede week worden alle onderdelen naar de spuiter gebracht en werken de monteurs van CCH aan het truckchassis. In die week krijgt het monteren van hydraulische component, leidingen van verlichting prioriteit. In de derde week komen de onderdelen voor de opbouw terug van de spuiter en kan een start gemaakt worden met de uiteindelijke opbouw van het voertuig. Bij een relatief eenvoudig voertuig duurt deze fase twee weken, met extra’s soms drie. Na het opbouwen volgt een RDW keuring voor de afgifte van het kenteken en een eindinspectie van de kraan en de opbouw.

 

Tijdens dit hele proces wordt de klant op de hoogte gehouden van de vorderingen via de WhatsApp groep die wordt aangemaakt na de aankoop van het product. Het hele systeem is gericht op het beperken van vertragingen tijdens de opbouw door een excellente voorbereiding én een goede communicatie met de klant tijdens het hele proces.

bottom of page